Apple е мечтаната компания за работа във Великобритания

Ново изследвани определи Apple като най-добрата технологична компания за работа във Великобритания. Класацията е на глобалния сайт за работа Indeed, който е сложил американския гигант от Купертино на върха след анализ на „стотици хиляди“ ревюта за работа, оставени от служители на технологични компании на нейния уебсайт.

Продуцентът на глобални събития GDS Group и IT фирмата Cisco се нареждат съответно на второ и трето място, докато Microsoft и Siemens оформят Топ 5.

Гигантът в онлайн търговията Amazon също успява да се класира в Топ 15, но на последното 15-о място.

Първата позиция на Apple се дължи на добро заплащане, предлагането на отстъпки или безплатни технологични продукти, здравни осигуровки, както и самата култура на компанията – това са посочените причини от служителите за популярността на компанията сред работещите.

Базираният в Калифорния производител на iPhone отвори първия си европейски магазин в Лондон преди 15 години. Вече работят 2500 души само в столицата, като общо 6 500 са служителите на компанията във Великобритания.

Американските фирми доминират в класацията, като съставляваха девет от първите 15, а само три компании от Обединеното кралство успяват да се наредят в списъка. Две от останалите три фирми са японски и една е немска – Siemens.

Ето и Топ 15 на най-добрите технологични работодатели във Великобритания:

1. Apple

 
2. GDS Group
 
3. Cisco
 
4. Microsoft
 
5. Siemens
 
6. Ricoh
 
7. Oracle
 
8. Fujitsu
 
9. IBM
 
10. RS Components
 
11. Booking.com
 
12. Hewlett Packard
 
13. Xerox
 
14. Just Eat
 
15. Amazon
източник: economic.bg

Leave a Reply